Szolgáltatások

Kategóriák

Felvonó vezérlés gyártás

Cégünk magyarországon egyedüliként forgalmazza az olasz VEGA cég által gyártott elektronikákkal épített vezérléseit. https://www.vegalift.it/en

– Beépített óra az időbélyegzős hibatároláshoz és a reggeli, esti, napközbeni és éjszakai üzemmodokhoz.

– 4 vezetékes kommunikáció VEGA, RS485, CANBUS, protokoll kezelés. A ki és bemenetek a központi és a bővítő paneleken szabadon programozhatóak.

– Kétvezetékkal összeköthető akár négy liftes csoportba is, különböző gyüjtő logikák alkalmazásával, akár időosztással is..

– A négyvezetékes kommunikációval elérhető sokféle kijelző hang szintetizátor; 7szegmenses, LCD, és TFT kijelzők széles méret és tudás választék.

– 

Karbantartás és hibajavítás

Vállaljuk bármilyen felvonó vagy emelőgép átalánydíjas hibajavítását és karbantartását. Legtöbb ügyfelünkkel vagy cégtulajdonossal tíz-tizenöt évnél is régebbi kapcsolatunk van.

Legöregebb liftünket 1938-ban, a legújabbat 2014-ben építették, mindkettő teherlift, ezek cégünknél többségben vannak. Foglalkozunk hagyományos köteles, gépház-nélküli és hidraulikus felvonókkal is.

A lifteken kívül üzemeltetünk raktári felrakógépet, ládaszállítót és egyéb logisztikai emelőgépet is.

Felvonóink általában akkor kerültek hozzánk, mikor valamilyen magas költségű javításra a szokásostól eltérő, kedvezőbb megoldást tudtunk kínálni.

Hibajavítás keretében sokszor nyújtunk segítséget felvonó szerelő kollégáknak olyan problémák megoldásában, ahol nehézségbe ütköznek.

PRISMA Jaguar átalakítása.
Ajtóelektronika javítás, kiváltó elektronika forgalmazás

Az egyre elterjedtebb elektronikus ajtóhajtások, a koruk előre haladtával egyre gyakrabban hibásodnak meg. Gyakori eset, hogy az adott ajtóhajtás elektronikát a gyártó már nem forgalmazza, az új elektronika pedig nem használható a meglévő motorhoz, vagy fordítva. Ilyenkor a motor és az elektronika együttes cseréje meghaladhatja a 250-300.000 Ft-ot.

 Típus függően kínálunk javított cseredarabokat, vagy az általunk forgalmazott VEGA ajtóvezérlőkkel váltjuk ki a hajtás elektronikát. Bonyolultabb esetekben bármilyen kivitelhez tudunk motort is biztosítani. Elektronikánk helyettesíteni tud bármilyen SIEMENS AT vagy SEMATIC, SELCOM vagy THISSEN  egyenáramú motoros elektronikát. Motor és elektronika párosításaink pedig minden AUTÜR, FERMATOR, PRISMA ajtóra felszerelhetőek a gyári ár töredékéért.

Technologiánkkal megoldható a hagyományos Schindler liftek ajtómozgató szerkezeteinek kiváltása.

Frekvenciaváltók cseréje, beépítése

Vállaljuk bizonyos típusú multinacionális cégek gyártmányinak irreális költséggel járó frekvenciaváltóinak cseréjét, vagy bármilyen egyéb frekvencia váltó cserét kedvező áron.
Hosszútávú tapasztalataink vannak frekvenciaváltók utólagos beépítésére. Több vezérlés típushoz is kész megoldásokkal és tapasztalatokkal rendelkezünk az energia megtakarítás lehetőségeiről. Több mint 20 éve végzünk ilyen munkákat, az általunk beépített több száz készülékből még egyet sem cseréltünk meghibásodás miatt.

Frekvenciaváltóink letölthető gépkönyveihez kattintson ide!

Cégünk méréseket végzett a panelházakban üzemeltetett villanymotoros berendezések fogyasztás csökkentő megoldásairól. Méréseink és számításaink eredményeit foglaltuk össze ebben a leírásban.

Eredményeink szerint mind a felvonó mind pedig a szellőző motorok fogyasztása megközelítőleg 50%-kal csökkenthető. Amennyiben a fogyasztás mértéke kellően nagy – lakás-szám, a lakók összetétele (gyerekek száma, kutyával rendelkezők száma) átlagos – , ezekre a beruházásokra olyan garanciát tudunk vállalni, amivel biztosítható, hogy egy meghibásodás nem lehetetleníti el a megtérülést.

Lifthasználat engedélyezők

PROXY jogosítók gyártása, beszerelése.

Társasházi tapasztalatok alapján nagyon rövid időn belül megtérülő lifthasználat engedélyező rendszer beépítése, üzemeltetése, gyártása.

Lift utasítás engedélyező megoldások:

A Lift utasítás engedélyezés lakóházakban alkalmas, a nem fizető lakók vagy az illetéktelen személyek lifthasználatának korlátozására. Ilyen berendezéseket több éve gyártottunk, általában teljes kiépítésben, a megrendelő házak közös képviselőinek beszámolói alapján, nagy sikerrel járnak a tartozások behajtásában. A berendezés több százezer forintos árát akár egy hónap alatt is kitermeli, és gátolja az adóságok újra termelődését.

Cégünk kétféle, alapjaiban eltérő megoldást kínál: egyik lehetőség a hívó és a belső tablóban, – vagy mellett – elhelyezett „proximity” olvasó, a másik megoldás a telefonhívással engedélyezhető felvonó használat, esetleg ezek kombinációja.

A proxymity olvasót vagy új tablókba, vagy különálló egységként kínáljuk. A vezérlés felöl vagy meglévő 12V DC feszültségre, vagy külön felszerelt tápegységre van szükség. A „kulcsok” biléta formájú TAGek (ejtsd teg) vagy igény esetén kártyák, melyeket egyedileg programozunk az adott lakáshoz.

A rendszer nagy előnye, hogy a kiadott tegeket nem kell nyilvántartani, hogy később esetleg törölni lehessen a kizárni kívánt lakókat, mert az általunk beprogramozott kód tartalmazza a lakás számot. A törlés a lakásszám alapján infratávirányítóval vagy legyártott teggel és törlő mesterkulccsal pár perc alatt elvégezhető. Így a megrendelő hosszú távon biztosíthatja, hogy a rendszer akár évek múlva is megfelelően ellássa feladatát.

A rendszer igénytől függően kiépíthető egy darab, a kabinban elhelyezett készülékkel, így csak a belső parancsokat tiltja, vagy a kabinban és a földszinten elhelyezett olvasóval, de a leginkább ajánlott az összes külső tablóba beépített olvasó.

Kiépítési példák:

Schindler gyűjtős vezérlésnél: A belsőtabló cseréje mikrokapcsolós szintjelzős rozsdamentes acéllemezből készült tabló, a proxymity olvasóhoz kiépített ablakkal. Irány és hívásnyugta jelzéssel szerelt rozsdamentes tablók a nyomógombok helyén az olvasóval.

Tablócserék nélkül bármilyen vezérléshez a tablók alá felszerelt készülékkel.

Teljes vezérlés cserénél az új tablók nyomógomb vagy szenzor helyett, kártyaolvasóval működnek. Az általunk árusított alkatrészekre egy év garanciát, a komplett vezérlésbe beépített alkatrészként 3 év garanciát vállalunk.

Telefonhívásos engedélyezés: A felvonó egy telefonszám felhívása esetén engedélyezi az utasítások fogadását. A hívásokért nem kell fizetni, mert a készülék nem veszi fel a telefont, csak a hívó felet azonosítja.

A készülék a gépházban van elhelyezve, és vezérléstől függően tiltja a külső és a belső utasításokat. A vezérlés adott esetben igényelheti a belső utasítás tiltás fel vezetékezését a gépházba.

Hátránya: A használók mindegyikének megfelelően kell használnia, és beállítania a telefonját. A hozzáférési adatokat az üzemeltetőnek hosszútávon is megfelelően kell nyilvántartani a későbbi esetleges törlésekhez. Mivel a készülék telefonkártyát használ ennek töltését vagy előfizetését folyamatosan fizetni kell, ez a rendszer karbantartás folyamatos költséget és odafigyelést igényel. A karbantartás elmulasztása a rendszer és a lift teljes leállásához vezet.

A nyilvántartást és a rendszer karbantartást – ami nem helyszíni munkát jelent – külön szerződés alapján vállaljuk. A telepítésben szintén segítséget tudunk nyújtani.

A rendszert akár telepítéssel együtt is tudjuk vállalni.

Kérjük, érdeklődjön elérhetőségeinken!

Robbanásbiztos vezérlések gyártása

Cégünk tervez és gyárt különböző ATEX előírásoknak megfelelő szintű gyújtószikra mentes vezérléseket, többnyire felvonókhoz, megfelelő referenciákkal. A robbanás biztos felvonók rendszer kialakításában, tervezésében is segítséget tudunk nyújtani.

Lift tabló gyártás

Az Innolift Szerviz 2014 év végétől gyártja a korábban Csaplár Lift Kft. által gyártott tablórendszereket, külső és belső tablókat. Alkatrészt és szervízt biztosítunk a Csaplárlift akár 25 éves gyártmányaihoz is. Vállalunk minden meglévő, és új vezérléshez is tabló gyártást. Valamint nyomógombok forgalmazását. Forgalmazunk 32mm Vega nyomógombokat, kulcsos kapcsolókat, és egyéb tabló elektronikákat a beszéd szintetizátortól, a TFT kijelzőig.

Különböző szintű vízálló tablókat is gyártunk, a fröccsenő, vagy lefolyó víztől a víz alatt teszteltekig.

Régi szalagkábeles vezérlésekhez (Wittronic, HCA, Táncos ECU, SMS, komplett tablórendszereket gyártunk, vagy újra gyártunk.
Üzemeltetők számára beszerelést is vállalkunk.

Vízálló tabló tesztelése akváriumban.

Gyártmányaink:

Meglévő felvonókhoz:

  • Belső tabló: 7 szegmenses kijelzéssel, vagy bármilyen LCD vagy TFT kijelzővel. Mikrokapcsolós vagy érintős, szenzoros nyomógombokkal.
  • Vízálló külső és belső tablók.
  • Külső tablóinkba ugyan ezen opciókat kínáljuk, bármilyen jelzés kódolással, vagy kódváltóval ellátva.
  • VEGA ”ENCSER” rendszer: 4 vezetékes kijelző rendszer, amit bármilyen relés, vagy hagyományos kijelzéskódolású vezérlésre rá lehet építeni. Pl: Schindler relés gyűjtős felvonóra a gépházba felszereljük a kódoló (ENCSER) készüléket, melyet az emelet relék lábairól közvetlen hajtunk meg – így nincs többé szükség a szintjelző tárcsára az állomás másolón – és innen négyvezetékes szint, és irány jelzést illetve szabadon választva hiba stb. jelzést adunk mind a külső, mind pedig a belső tablókra. Ezeket a tablókat később fel lehet használni vezérlés csere esetén, egy általunk gyártott VEG2000 alapú vezérlésben. A kijelzők lehetnek a mi gyártmányaink, vagy a VEGA által gyártott LCD vagy TFT kijelzők (http://www.vegalift.it/en/).
  • Tablóinkat el tudjuk látni igény esetén proxy engedélyezővel is. Lásd PROXYENGEDÉLYEZŐK leírást.

Új vezérlések esetén, a vezérlés gyártmányától függően, többnyire illeszteni tudjuk saját gyártmányainkat az új vezérléshez.

Utánrendelés javításhoz:

Régebbi vezérléseknél fontos lehet a polaritások eldöntése, ezért, ha lehet, néhány jól sikerült fényképet kérünk a kijelző paneljéről, a nyomógomb bekötéséről.

Várjuk Szerelők, és Üzemeltetők jelentkezését is, amennyiben Lifttabló gyártásra van szükségük.

Kérjük, érdeklődjön elérhetőségeinken!

Felvonó elektronikai problémák megoldása

Ha felvonószerelő kollégák bármilyen elektronikai problémával szembesülnek amit be tudnak azonosítani keressenek minket bármilyen vezérléssel kapcsolatban. Panel javítások, relécserék és bármilyen elektronikus vizsgálat elvégzése stb. Különleges műszeres bemérések elvégzése, endoszkópos vizsgálatok.